De initiatiefnemer van deze bijzondere Strongerthanever challenge is Alexander Strijbos. Alexander kreeg eind 2013 de diagnose lymfeklierkanker. In januari 2014 begon zijn strijd met zware chemokuren en daaropvolgende bestralingen. Gelukkig bleken deze behandelingen aan te slaan. Zijn motto was sterker terugkomen dan ooit! Dat is gelukt. Met succes heeft hij de finish van de De Mirandabad Triathlon en daarna ook nog eens de Bosbaan Triathlon gehaald, Zowel in 2016, 2017 en 2018! Alexander wil dit gevoel met zoveel mogelijk lotgenoten delen. Want sport, en deze triathlon in het bijzonder, maakt je Strongerthanever!

De Strongerthanever Challenge is er om (ex-)kankerpatiënten te inspireren en te motiveren sport onderdeel te laten uitmaken van hun herstel. De Challenge is bedoeld voor iedereen die te maken heeft, of te maken heeft gehad, met deze ziekte. €10 (€15 voor estafette teams) van het inschrijfgeld komt ten goede aan Stichting Semmie.

In 2016 hebben we met Alexander als initiatiefnemer en voorman, met veel succes de eerste editie van de Strongerthanever challenge georganiseerd tijdens de IJburg Triathlon. In 2019 zal de vierde Strongerthanever challenge op 28 september tijdens De Bosbaan Triathlon plaatsvinden. We werken hierin nauw samen met het Cancer Care Center Amsterdam.

De Strongerthanever challenge bestaat uit 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Er zijn 2 mogelijkheden om deel te nemen: individueel of als team in estafettevorm.

Schrijf je in voor de derde editie van de #Strongerthanever challenge op 28 september 2019!

Volg en like de Strongerthanever challenge op facebook. Blijf op de hoogte van de laatste updates en deel hier jouw verhaal.

PARTNERS

Voor de tweede editie zijn we zeer trots om de samenwerking met Cancer Care Center te annonceren.  Cancer Care Center is een kleine keten van multidisciplinair oncologiecentra voor kankerpatiënten en hun naasten waarin geïntegreerde ondersteuning wordt geboden op fysiek, psychisch en maatschappelijk gebied. De gedachte achter CCC is dat mensen die te maken hebben met kanker op één plek terecht moeten kunnen voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. Cliënten kunnen o.a. terecht voor oedeemtherapie, fysiotherapie, voedingsadvies en psychosociale ondersteuning. Daarbuiten werkt CCC ook samen met aanbieders van onder meer pruiken en aangepaste lingerie en met inloophuizen. Door deze integrale aanpak is aansluiten bij iedere cliënt mogelijk; het is maatwerk.

Waar de Strongerthanever challenge en de Cancer Care Center elkaar zo goed vinden is in de erkenning dat beweging een belangrijk onderdeel is in de weg naar meer vitaliteit. 
Cancer Care Center heeft een vestiging in het gebouw van Spa Zuiver, gelegen naast de Bosbaan waar de Strongerthanever challenge gehouden wordt. Op die dag bent u van harte welkom een kijkje te komen nemen bij Koenenkade 6.

Indien u het werk van Cancer Care Center financieel wilt ondersteunen, kunt u hier uw donatie doen. Zie voor meer informatie ook: www.cancercarecenter.nl

Ieder jaar gaat, van ieder Strongerthanever ticket, 10 euro direct naar Stichting Semmy. Voor meer informatie ga je naar http://www.stichtingsemmy.nl/

HET VERHAAL VAN ALEXANDER STRIJBOS,
DE INITIATIEFNEMER

Wat als je op een dag te horen krijgt dat je kanker hebt? Wat als jij te horen krijgt dat jouw vriend of vriendin kanker heeft? Alexander Strijbos kreeg einde 2013 te horen dat er een zeldzame  vorm van kanker was geconstateerd. Voor hem aanleiding om niet bij de pakken neer te zitten, maar vanaf dat moment met een positieve mindset sterker terug te komen dan ooit. Hiervoor stelde hij sportieve doelstellingen op die hij wilde behalen: Een triathlon!

Niet alleen zijn positieve mindset hebben hem door de zware en intense periode heen geholpen, maar ook sport en beweging werden een zeer belangrijk onderdeel van zijn herstel en genezing. Nog geen half jaar na de laatste bestraling deed hij zijn eerste triathlon.

Als ex kanker patiënt wil hij mensen inspireren en motiveren en  hen een ultiem streven te geven om naar toe te werken. Dit is de #Strongerthanever Challenge geworden: Zwemmen, fietsen en hardlopen voor de individu of voor een team in de vorm van een estaffete. Voor ex patienten en voor de mensen om hen heen. Samen sta je sterk! Strongerthanever!

Alexander Strijbos
Scroll to top