Parcours: Sprint en Olympische Afstand

Op 16 en 17 juni staat de eerste Dare2Tri Grand Prix Triathlon Zandvoort op het programma en het belooft legendarisch te worden. Met zwemmen in zee en fietsen op het circuit is de locatie van de triathlon uniek. Eén voor op je bucketlist dus!

Zwemparcours

Het zwemparcours van de Dare2Tri Grand Prix Triathlon Zandvoort is uniek. Als deelnemers start je vanaf het strand waarna je meteen de zee in duikt. Als deelnemers aan de Sprint Afstand zwem je één ronde. Doe je mee aan de Olympische Afstand, zwem je twee ronden met tussendoor een korte landlap. Zodra je klaar bent met zwemmen, ren je richting de eerste transitiezone (T1) op de brede busbaan aan de boulevard.

Het zwemparcours voor de Sprint Afstand bestaat uit 1 ronde van 750 meter.
Het zwemparcours voor de Olympische Afstand bestaat uit 2 ronden van 750 meter.

Fietsparcours

Een droom die uitkomt: fietsen op een afgesloten racecircuit. Het fietsparcours voert je over de brede wegen van het legendarische Circuitpark Zandvoort. Vanaf de busbaan rijdt je een klein stuk richting het circuit. Als je eenmaal op het circuit bent, staat niets je nog in de weg om flink wat wattages weg te trappen en over het circuit te knallen!

Het fietsparcours voor de Sprint Afstand bestaat uit 4 ronden, in totaal 20 kilometer.
Het fietsparcours voor de Olympische Afstand bestaat uit 9 ronden, in totaal 40 kilometer.

Loopparcours

Nadat je je fiets hebt weggezet in de pitstraat (T2) ben je klaar om te beginnen aan het afsluitende looponderdeel. Je verlaat het circuit en rent, over verharde wegen, langs het prachtige strand richting het centrum van Zandvoort. Daar aangekomen keer je om en ren je dwars door Zandvoort terug richting het circuit om te finishen op de finishstraat! You did it, tijd voor champagne!

Het loopparcours voor de Sprint Afstand bestaat uit 1 ronde van 5 kilometer.
Het loopparcours voor de Olympische Afstand bestaat uit 2 ronden van 5 kilometer.

Scroll to top